”Alla borde få möjligheten att som barn och ungdomar få känna av föreningslivet. Det är därför som vi skapat Föreningsstödet 2020. Nu hoppas vi på att fler företag ansluter i framtiden”.

Becha Bil & Maskin är initiativtagare till ett nytt projekt de vill testa mot föreningslivet, nämligen Föreningsstödet 2020. Det går ut på att 8 procent av kostnaden för förbrukningsmaterialet och arbetet för varje enskild bilreparation på Becha Bil & Maskin under september och oktober går oavkortat till barn- och ungdomar inom den lokala förening som kunden väljer helt fritt.

– För oss gick det fort från idé till handling. Vad vi nu gör är att vi ställer om vår marknadsföring lite grann, så istället för att lägga pengar på marknadsföring så kommer vi att ta viss del av överskottet från försäljningen och lägga in i föreningslivet på valfri förening enligt kundens önskemål. De ekonomiska medlen ska dock öronmärkas mot ungdomsverksamhet och inte in i föreningens allmänna kassa, säger Andreas Asklöf.

Starka band

– Föreningslivet är något speciellt. Det är bra att få ut barn och ungdomar och även vuxna i föreningslivet. Man mår ju så bra av det och det bygger sociala kontaktar och ibland starka band för hela livet. Alla föreningar borde ha möjlighet att ha en verksamhet riktad mot barn och ungdomar, vad det sedan innebär är något man får se. Vi hoppas att vårt initiativ ska ge någon stöttning även om det inte rör sig om några stora belopp.

– Det ska bli kul att testa detta och jag hoppas att det tas emot positivt från föreningarna fast även av andra företag som jag hoppas kan ansluta till kampanjen framgent. Vi tycker det är en bra grej och vi har redan nu fått in flera olika föreningar som kommer få stöttning, några mer kända och några som är nya för oss. Kunderna som blivit informerade om detta och som själva fått välja en mottagare tycker det är jättekul, avslutar Andreas.

 

 

123 013 27 53

Vill du bidra utan att serva eller reparera bilen?

Du kan swisha ett bidrag, stort som smått.
Skriv vilken idrottsförening du vill stötta som meddelande!